Studiebronnen

Meer dan alleen je Bijbel lezen

Wil je meer van God en Zijn Woord weten en zelf ontdekken wie Hij is? Dat kan, ook als je zelf nog geen Bijbel hebt.
Staat jouw favoriete Bijbel studiewebsite er nog niet tussen? Mail ons!

Nederlands

Biblija.net
De website van het Nederlands Bijbel Genootschap waar je gratis alle Nederlandse versies van de Bijbel kunt lezen. Naast oude vertalingen zijn op deze site ook versies beschikbaar in begrijpelijk Nederlands.
www.biblija.net

 

Over de Bijbel
Wat is de Bijbel en waar komt mijn Nederlandse versie vandaan? Algemene info rondom de Bijbel én een handig Bijbel leesrooster, vind je op deze site.
www.bijbelgenootschap.nl/over-de-bijbel

 

Rondom de Bijbel
Wil je nog meer weten over de achtergrond van de Bijbel, het oude en nieuwe testament of de culturen en gewoonten in de tijd van Jezus? Specifieke achtergronden en meer!
www.rondomdebijbel.nl

 

Online concordantie
Een concordantie is een handige studietool bij het bestuderen van Gods Woord. Het is een naslagwerk waarin alle woorden van de Bijbel staan. Door een woord op te zoeken, vind je alle andere plekken waar dat specifieke woord nog meer te vinden is in de Bijbel. De concordantie van de Statenvertaling is nu online!
www.statenvertaling.net

 

De Bijbel voor kinderen
De prentenbijbel is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met het Woord van God. Zoals de naam al zegt, met erg mooie tekeningen.
www.prentenbijbel.nl

 

English

Bible Gateway
Great website all English versions of the Bible online available! Including reading plans, audio Bible, topic index etc!
www.biblegateway.com

 

Blue Letter Bible
Slighty more complicated in use but the resources behind this website are amazing: all English versions available and direct access from the verses to commentaries, concordance, maps and images a.o. Amazing website for studying Gods Word!
www.blueletterbible.org